Kansen (ver)pakken in crisistijd: tips voor een goede bezorgverpakking

De uitbraak van het coronavirus raakt ons allemaal. In crisistijd worden we uitgedaagd om creatief te zijn. We moeten op zoek naar andere mogelijkheden om het hoofd boven water te houden. Overweeg je als restaurant thuisbezorging of afhalen als gevolg van de horecasluiting? Dan zijn er verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden. Je moet bijvoorbeeld niet alleen nadenken over welke gerechten je gaat bezorgen, maar vooral ook hoe. Verpakkingen spelen namelijk een cruciale rol bij de kwaliteit en beleving van bezorgmaaltijden.

Welke gerechten kan ik bezorgen?
Kijk goed naar de snacks of maaltijden die je wilt bezorgen en wat je hiervoor nodig hebt. Heb je normaal carpaccio op de kaart? Maak hier dan een broodje van. Dit kun je namelijk veel beter verpakken. Vouw het broodje in speciaal snackpapier en/of in een maaltijdbak. Let op: niet alle papieren vellen of zakken zijn geschikt. Producten, zoals vleeswaren, kunnen blijven plakken of doorlekken. Kies in dit geval voor vetwerende of vetvrije verpakkingen, bijvoorbeeld van ersatzpapier.

Met sommige gerechten heb je een grotere kans op morsen. Gelukkig zijn de meeste bezorgverpakkingen tegenwoordig lekdicht, zoals de voedselboxen van Fold-Pak®. Hiermee kun je jouw zachtgegaarde procureur met klassieke rode wijnsaus of noodles met sojasaus met een gerust hart vervoeren.

Hoe houd ik producten warm en knapperig?
Verpak maaltijdonderdelen met verschillende vocht- en/of vet barrières bij voorkeur apart. Hiervoor bestaan speciale menubakken met een handige vakverdeling, of gebruik bijvoorbeeld losse sausbakjes. Om gerechten en snacks warm te houden bestaan diverse isolerende verpakkingen. Een bekend voorbeeld zijn de golfkartonnen pizzadozen.

Een gebalanceerde ventilatie is bij warme gerechten essentieel om condensvorming te voorkomen. Door condensvorming worden frituursnacks en frites slap. We hebben hiervoor veel passende verpakkingsoplossingen, waaronder onze trendy Pubchalk-foodbuckets. De bekers zijn voorzien van vier gaatjes in de zijkanten voor een optimale ventilatie. Hierdoor blijft de inhoud lekker vers en knapperig en de smaak optimaal behouden.

Een andere optie is thuisbereiding. Je bezorgt gerechten koud om vervolgens thuis af te bakken. Eenpansgerechten zijn hiervoor uitermate geschikt. Wat denk je van een ovenschotel met groenten, aardappeltjes en vis om te roosteren of jouw signature dish lasagne? Ook hiervoor leveren we verschillende verpakkingsoplossingen, zoals aluminium ovenschalen en magnetronbakken.

Hoe creëer ik de restaurantbeleving thuis?
In tijden van een crisis denken we vooral praktisch, maar de boel een beetje opleuken kan zeker geen kwaad. Wie weet hoe lang dit nog duurt? Dan wil je graag dat klanten bij je blijven bestellen. Een originele, smaakmakende verpakking helpt hierbij. Niet alleen met oog op kwaliteitsbehoud, maar ook met oog op gemak en beleving. Faciliteer ready to eat met een bezorgdoos die je eenvoudig kunt transformeren naar een bord. Voeg een persoonlijk signatuur toe door middel van een sticker, stempel of eigen bedrukking. En stop eens een leuk persoonlijk briefje bij je bezorgmaaltijd. Dat is jouw garantie voor een goede binnenkomer.

Samen sterk
Een crisis vraagt om teamwork. We staan je graag bij met raad en daad. We hopen dat we je met bovenstaande tips een beetje op weg kunnen helpen, maar we staan natuurlijk voor je klaar met een maatwerk advies. Onze Stores zijn geopend met inachtneming van de strenge hygiënerichtlijnen van het RIVM. Je kunt natuurlijk ook bellen, mailen of chatten met één van onze medewerkers.

Ook wanneer je snel (bezorg)verpakkingen nodig hebt kun je bij ons terecht. Veel verpakkingen zijn direct uit voorraad leverbaar, zodat je snel aan de slag kunt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *